torsdag 1 mars 2012

Bake my day?

I senaste numret av tidningen Baka kunde man läsa ett porträtt av bloggaren bakom Bake my day. Han lanserar sig själv som bakbloggarnas primadonna och ondgör sig över alla som publicerar recept på klassiska kakor som "Drömmar" och Bondkakor. Han motiverar sågningen med nåt i stil med; "Det finns ju redan 1000 recept på det, kom igen, gör något eget och kreativt!"
Så det var med viss förvåning jag läste hans recept på financier med äpplefyllning. Som om financier skulle vara en originell kaka som det inte finns några recept på...

På bloggen kan man också läsa hur han testar creme brule på tetra och vurmar över Magnolia Bakery. Och hur han bakar en (ful) tårta till Magnus Uggla - men försvarar utseendet med att Uggla i alla fall blev glad och hellre än bra är roligare än perfekta bakverk.

Skön nivå - verkligen nyskapande och härligt kreativt...

Behövs det verkligen inte mer för att få uppmärksamhet av en uppenbarligen otroligt ambitiös tidning? Eller folk i allmänhet överhuvudtaget. Varför blev han inbjuden till Ugglas radiostudio? Varför läser man hans blogg? Varför?

Inga kommentarer: