onsdag 2 maj 2012

Tårtgate

Vid det här laget har väl allt sagts om kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth och den medelmåttige konstnären Makonde Linde redan. Jag tycker inte kulturministern behöver avgå, men jag tycker det har varit otroligt lite fokus på själva tårtan i debatten. Kan man inte få en bra förklaring till varför Makonde valde att göra sin tårta till en ful variant av Lakritstrollet? Vem var det som bakade den - för visst måste det ha varit ett beställningsjobb- och vad tänkte den personen?
Jag är också nyfiken på hur tårtan egentligen smakade? Vad bestod den där blodröda fyllningen av? Var den bara god eller om avsikten var att man skulle få en dålig smak i munnen - fanns det ett uns bittermandel någonstans i tårtan? Det vore ju så smart att göra smakupplevelsen till en del av performance-konsten. Eller skulle det kanske vara övertydligt? 

Inga kommentarer: