fredag 13 september 2013

Sommarminnen

Hösten låter iochförsig vänta på sig, men det känns ändå att sommaren håller på att blekna bort. Men minnena av salta promenader, lustfyllda resor genom Europa, ögonblick av vyer över tysta skogar och en djup sjö och alla dessa matminnen glömmer jag inte. Italiensk glass och den fantastiska upptäckten att en av smakerna bland kulglassen var "varm maräng" - så genialt! Och den grillade ananasen vi tillagade var och varannan kväll där på västkusten. Vilka djup av smaker det lockade fram. Egentligen den ultimata desserten, men en dag gjorde vi smulpaj som Paul Svensson gör den istället. Det var inte så dumt det heller:


400 g blandade bär
0,5 dl grovriven choklad
1 dl havregryn
95 g smör
1 dl vetemjöl
0,5 dl hackad mandel
1 dl socker
1 msk maizena
2 msk florsocker

Blanda choklad, havregryn, smör, mjöl, mandel och socker i en bunke och nyp ihop till smulig deg. Fördela bären i botten på formarna, pudra över med florsocker och maizena. Täck med smulpaj och baka tills bären är mjuka och smulorna fått fin färg.

Inga kommentarer: