måndag 23 september 2013

Hej Roy Fares!

Vi talar om honom, om att han visst syns överallt nu, speciellt i t-banan. En kampanj för kanal 5, som bullbakare för Pressbyrån och så med boken såklart, den nya United States of Cakes: bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten (Bonnier Fakta). Vi förstår det. Roy Fares; alltid glad, med glimten i ögat och bakverken är pigga praliner i lyxformat. Boken ligger och pockar på mig, trots att just amerikanska bakverk aldrig varit min grej. Men när jag bläddrar mig igenom hittar jag det mest geniala recept jag sett i en bakbok: Icecream Sandwich. Herregud, mina barn kommer bli överlycklig när de får hjälpa till att fylla frysen med dem, och sen kommer de skicka tackbrev till Fares. Förvänta dig en hög med huvudfotingar i brevlådan Roy!

Hur var det här då?
– Det är toppen.
Har du någon bulle i ugnen just nu?
 – Ja, det har har faktiskt, äpplebullar.
Vad har du på ditt nattduksbord då? 
– Massor med onödiga saker som inte borde vara där
När insåg du att kakor och bakning var coolt? 
– När jag hade hemkunskap, har alltid älskat att vara kreativ och skapa med händerna.
Vilket är ditt bästa bakverktyg? 
– Min visp och palett.
Varför?
– Vispen är nödvändig, paletten är ett perfekt verktyg som man kan lyfta och stryka upp tårtor med och använda till mycket annat.
Bästa stället att äta bakelser/desserter på i Stockholm och vad ska man beställa? 
– Oj det finns många. Svårt att välja.
I världen då?
Joan´s on third i LA och då ska man äta deras morotskaka.
Bästa receptbok? 
– Sweet och United states of cakes :-)
Världens bästa baktips generellt? 
– Läs receptet ordentligt
Hur är det att jobba med bakverk? 
– Gott och alldeles underbart.
Vem/vad fick dig att börja baka? 
– Jag själv.
Vilket är det sämsta jobb du haft?
– Har varit lyckligt lottad.
Vilket bakverk önskar du att du hade uppfunnit?
– Cupcakes och tagit patent på det hahaha.
Vad ska du göra till helgen?
– Säkert något kul

Inga kommentarer: