Så står man där en dag, middagsgästerna är i princip redan på väg och man orkar inget, har ingen inspiration eller tid heller för den delen. Och så tänker man att det finns ju enkla desserter – såna där som knappt kan räknas som tillagning, och även om jag blir lite sur för att det liksom inte är någon finess på den typen av efterrätter är det skönt att då och då använda ett sånt triumfkort. Ofta är det ju lika gott som något som lagats länge, det är inte för inte det har blivit en klassiker.
PEACH MELBA
- den snabba versioner
Persikor på burk
Vaniljglass
Hallonsås gjord på 1 liter hallon, 2 msk vatten, 4 msk florsocker och lite pressad citron. Koka först hälften av hallonen, vatten och florsocker. Låt puttra ett par minuter och krossa sedan hallonen mot kastrullens kant. Sila och försök få ut så mycket saft som möjligt. Smaka av med citronsaft. Lägg i resten av hallonen och värm en aning, men låt inte hallonen värmas sönder.
Servera genom att lägga persikorna i botten, en skopa glass och skeda över den ljumma hallonsåsen.
lördag 26 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar