|
Sommarminnen i krämform |
Våra barn är tyvärr inte speciellt förtjusta i pannkakor – jag brukar säga att det är synd, för en av anledningarna till att hänga med barn är ju att man ska få äta pannkakor i tid och otid. Men nejdå - här hemma ska det lagas potatisgratänger och lammfärsbiffar, olika typer av vegetariska soppor och köttbullar (såklart) för att göra barnen glada. Jag ska naturligtvis inte klaga, det är ju otroligt roligt att de uppskattar ordentligt lagad mat! Och så tycker de ju om kräm. Som vuxen glömmer man bort att man kan äta det i tid och otid, men för att kunna göra det skyller jag alltså på barnen. Nämen, mina barn äter ju jordgubbskräm till mellis – och vi kokar den själv. Hur enkelt som helst.
JORDGUBBSKRÄM
1 dl vatten
4 msk socker
500 g frysta jordgubbar
redning av 2 msk vatten och 1/2 msk potatismjöl
Koka upp vattnet och sockret, håll i bären och låt de tina en aning i koket. Häll i redningen när bären tinat och koka upp under omrörning. Servera med mjölk och prata sommarminnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar