En rulltårta som smakar friskt och somrigt och som vann mina kollegors hjärtan på eftermiddagsfikat.
Använd samma recept som ovan till själva botten, men byt ut citronen mot lite apelsinskal.
Rabarber- och apelsincurd
350 gram rosa rabarber
1 apelsin, skal och juice
150 gram socker (jag använde en del råsocker)
90 gram smör, mjukt och skuret i bitar
2 ägg, vispade
Skär rabarbern i 4 cm långa bitar, lägg dom i en kastrull tillsammans med hälften av skalet, 25 gram socker och 2 matskedar vatten. Lägg på ett lock och koka i ungefär 30 minuter, eller tills den är mjuk. Låt rabarbern svalna en stund, innan du silar den och låter all vätska droppa bort. Mosa allt i en skål, som du sedan sätter i ett varmt, vattenbad (varmt, men inte kokande!). Lägg i juicen, resten av skalen, socker, smör och ägg och låt koka ihop, medan du rör.
Sockret och smöret ska upplösas och röran ska bli som genomskinlig. Det kan ta mellan 15-30 minuter. När röran är tjock nog att den fastnar på baksidan av en sked och det går att göra ett spår med fingret i den är den klar.
Lägg curden i små glasburkar.
fredag 27 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar